The art of authenticity

Writer // Louise Van Reeth

Photography // Michel Verpoorten

Depuis 1929 déjà, le magasin Grappe de Raisins propose, à Knokke-le-Zoute, une gamme de produits frais de haute qualité, marquée par des valeurs d’authenticité et de tradition. Des fruits et légumes, mais aussi une large sélection de fromages et charcuterie, des soupes fraiches, diverses salades et autres préparations maison y font le plaisir d’une clientèle en quête d’un mode de vie sain. 

MIZ_6214 2_R2.jpg

Geert et Jan, gérants du magasin, disposent d’une grande connaissance de leurs produits et sélectionnent avec soin leurs fournisseurs, qu’ils prennent le temps d’apprendre à connaître. Les chicons proviennent ainsi, depuis des générations, d’un producteur qui les cultive encore en pleine terre : une charge de travail supplémentaire, mais quelle différence de goût !

Chez Grappe de Raisins, vous trouverez aussi la meilleure confiture maison de la région, dont la recette séculaire a été adaptée pour également offrir une version sans sucre. Succès garanti !

Très proches des tendances Slow Food et The Ark of Taste, Geert et Jan cherchent constamment à établir de nouvelles collaborations avec de petits producteurs artisanaux et n’hésitent pas à franchir la frontière pour aller y dénicher les produits les plus fins.

Une passion pour leur travail et une authenticité qui ont depuis longtemps convaincu les nombreux clients, séduits, parfois de longue date, par la qualité exceptionnelle des produits et le service aimable, personnalisé et spécialisé de l’équipe. Une recette gagnante, que Grappe de Raisins veille à entretenir jour après jour !

_MIZ_6158.jpg

In het kort… 

In de foodcorner van Het Zoute in Knokke vindt u Grappe de Raisins, een moderne boetiek met hoogstaande kwaliteit aan groenten, fruit, kaas, charcuterie en verse, huisgemaakte bereidingen. Deze winkel werd opgericht in 1929, en de tradities van authenticiteit en passie worden door de huidige zaakvoerders, Geert en Jan, met trots verdergezet.

De kennis van groenten en fruit werd al die jaren van generatie op generatie doorgegeven en vormt de tastbare kracht van Grappe de Raisins.  Hier staan de mooiste, rijkste en meest authentieke producten uitgestald voor het plezier van uw ogen en smaakpapillen.  Een heerlijke winkel om inspiratie op te doen voor uw gezonde levensstijl.  

Groenten en fruit staan hier uiteraard centraal, maar u moet ook bij Jan en Geert zijn voor de uitgebreide selectie van kazen, vers gemaakte groentesoepen en de diverse salades en bereidingen. De smaak van de salades zal u omverblazen: zo eenvoudig, maar zo smaakvol dankzij de kwaliteit en de combinatie van de producten. 

De productkennis van Geert en Jan is indrukwekkend en ze kiezen er ook bewust voor om de tijd te nemen producenten zelf te kiezen en persoonlijk te leren kennen. Zo zal de witloofboer die al generaties lang levert aan Grappe de Raisins, zijn groenten nog echt in de grond telen. Uiterst arbeidsintensief, maar wat een verschil in smaak! 

Geert en Jan voelen zich nauw verwant met de Slow Food beweging en de principes van The Ark of Taste. Er wordt dan ook voortdurend uitgekeken naar samenwerking met kleine, artisanale kaasmakers en producenten van authentieke vleeswaren en andere producten.  Jan en Geert trekken daarvoor regelmatig de grens over om zelf de lekkerste delicatessen in te voeren.  De smaak van al dat lekkers is dan ook authentiek en zeer verrassend, en dat is dankzij de generatielange kennis en de passie van werken van een heel team. 

Klanten komen hier trouwens ook al sinds verschillende generaties en weten wat ze hier altijd zullen krijgen: uitmuntende kwaliteit van producten en een vriendelijke, persoonlijke bediening met kennis van de verschillende producten door de vriendelijke medewerkers.  Bij Grappe de Raisins koopt u de beste huisgemaakte confituur van de streek.  Deze wordt met passie gemaakt volgens een honderdjarig recept. Deze receptuur werd aangepast om ook suikervrije varianten aan te bieden. Een ongelooflijk succes, en een perfecte match tussen authenticiteit, artisanale productie en modern ondernemen.  De match waar ze bij Grappe de Raisins elke dag voor gaan.

MIZ_1879.jpg

Grappe de Raisins 
Emile Verhaerenlaan 20/22, 8300 Knokke-Heist Het Zoute
T. +32 50 63 17 17
info@grappederaisins.be
www.grappederaisins.be