Maison Bollinger onthult Grande Année 2008

De schitterende oogst van 2008 heeft bij Champagne Bollinger geresulteerd in een wijn met een eindeloze diepgang. Mettertijd kon dankzij de perfecte rijpheid van de druiven en een opmerkelijke aciditeit een cuvée gecreëerd worden die de stijl van het Huis verheerlijkt: La Grande Année 2008.

Er was meer dan 10 jaar nodig om de elegantie van de pinot noir en chardonnay, voornamelijk afkomstig van de Montagne de Reims en de Côte des Blancs, perfect tot uiting te laten komen en een complexe et harmonieuze wijn met diepgang te vormen.

Met zijn toetsen van citrus, vlezig fruit, bessen en kruiden, gecombineerd met florale en minerale accenten, biedt La Grande Année 2008 een lange afdronk, een opmerkelijke complexiteit en een grote frisheid – unieke kenmerken van het jaar 2008. Dankzij meer dan 9 jaar rijping in contact met droesem heeft deze wijn ook een zeer goed bewaarpotentieel.

Maar La Grande Année 2008 is meer dan alleen een kwaliteitsvolle gastronomiewijn: deze prestigieuze cuvée belichaamt de artisanale knowhow van het Huis Bollinger. “Voor elke fles is geduld en precisie vereist, en dat is enkel mogelijk dankzij het werk van de mannen en vrouwen van ons Huis, waarvan de artisanale methoden van generatie op generatie werden doorgegeven”, aldus keldermeester Gilles Descôtes.

De lancering van de millésime is trouwens de gelegenheid om de mooiste gastronomische combinaties van La Grande Année met de meest verfijnde gerechten en de meest nobele producten te vieren. Zo vertrok Gilles Descôtes op ‘Grand Tour’ langs de Franse wegen, om gepassioneerde vakmensen te ontmoeten die, net zoals het Huis Bollinger, smaak op een hoger niveau tillen door goed werk te verrichten. Ontdek zijn avonturen op het YouTube-kanaal van Champagne Bollinger.

Maison Bollinger
www.champagne-bollinger.com