Golf, Art & premium (italian) fabrics

Writer // Justine Van Rysselberghe - Photography // Sébastien Van de Walle

SBZ_7596.jpg

Hannon Sport fait depuis 35 ans déjà office de référence dans le monde du golf. À la tête de cette enseigne spécialisée, proposant des produits de haute qualité, Hugo et Thomas Hannon — père et fils — aspiraient à consacrer davantage de place à leur autre passion : la mode exclusive et l’art singulier.

C’est ainsi qu’ils ont ouvert Hannon Sport by Hugo, une boutique consacrée à la mode soignée et réalisée en matières naturelles. Hugo Hannon y guide sa clientèle, hommes et femmes, à travers un assortiment intemporel de tenues chic et élégantes, ou plutôt décontractées et sportives.

Aux côtés de valeurs sures telles que Lacoste et BRAX, on y trouve des marques plus pointues telles que Piacenza et ses pulls en cachemire, ou DIEGO M. et ses vestes sophistiquées. Hannon Sport dispose en outre de sa propre ligne de pulls en cachemire doublés de soie, conçus par Hugo Hannon et confectionnés dans un atelier de Pérouse, en Italie.

La boutique fait aussi la part belle à l’art, avec des œuvres du sculpteur normand Hubert Privé, créées en exclusivité pour Hannon Sport by Hugo et inspirées de façon ludique de l’univers du golf. De véritables pièces de collection pour les amateurs d’art hors du commun !

SBZ_7324.jpg

Hannon Sport by Hugo
Emile Verhaerenlaan 26
8300 Knokke-Heist
T. 050 65 85 60
www.hannonsport.be
info@hannonsport.be

Open van donderdag tot maandag
10.00 uur - 13.00 uur
15.00 uur - 18.30 uur

Hannon Sport Golfshop
Royal Zoute Golf Club
Sparrendreef 1b,
8300 Knokke-Heist
Tel.: +32 50 60 19 60


In het kort…

Ze zijn ooit gestart met een bescheiden boetiek in tennis- en golfartikelen. Maar toen burgemeester Lippens hen vroeg om de ProShop van de Zoute Royal Golf Club te runnen, ging de bal pas echt aan het rollen. Hannon Sport is al 38 jaar een klinkende naam in de golfwereld. Ongeëvenaard in zijn expertise, kwalitatieve producten en uitmuntende service. Aan het roer staan Hugo en Thomas Hannon, vader en zoon van het eerste uur. Ze delen niet enkel hun familieband, maar ook een bijzondere passie voor niet-alledaagse kunst en exclusieve mode. Een voorliefde die ze graag wat meer ruimte wilden geven. Letterlijk, want ze openden Hannon Sport by Hugo, een splinternieuwe boetiek in de Emile Verhaerenlaan tussen de Knokse huizen. POLLEN ging er de sfeer opsnuiven. 

Natuurlijke materialen en sublieme pasvormen

Wie Hannon Sport by Hugo binnenstapt, is meteen gecharmeerd door de stijlvolle gastheer. Hugo Hannon neemt de tijd om zijn klanten te helpen en gidst ze door het tijdloze assortiment, met de kennis van een kleermaker en de gedrevenheid van een echte Italiaan. Zowel mannen als vrouwen vinden er een geknipte outfit voor elke gelegenheid. Van chic en elegant tot casual en sportief.

Naast gevestigde waarden als Lacoste en BRAX springen er ook enkele bijzondere merken in het oog. Piacenza met zijn kasjmieren pulls, Emanuele Maffeis met zijn gedetailleerde hemden, DIEGO M. met zijn gesofisticeerde vesten, Avolio fatto a mano a Milano met zijn sierlijke mantels. En niet te vergeten, Pal Zileri met zijn hoogkwalitatieve blazers en wrinkle-free broeken. De rode draad? Alle stuks zijn eigenhandig gesneden en gemaakt van natuurlijke materialen. Dat is niet enkel te zien aan de pasvorm en afwerking, maar ook te voelen aan de kwaliteit. Het bewijs dat mode ook comfortabel kan zijn.

Eigen label Hannon Sport

Over pure klasse gesproken. Wie door de rekken snuistert, ontdekt het eigen label van Hannon Sport. Daarvoor werkt Hugo Hannon nauw samen met een atelier in het Italiaanse Perugia. Hij selecteert eerst de kleuren, snit en pasvorm, het atelier gaat vervolgens aan de slag met de confectie. Resultaat is een unieke collectie pulls van kasjmier met zijden voering. Een absolute aanrader, zeker voor de sportievelingen.
Kunst met een speelse twist

Nog een eyecatcher in de boetiek zijn de kunstwerken van de Normandische beeldhouwer Hubert Privé. Exclusief gecreëerd voor Hannon Sport by Hugo, met telkens een speelse knipoog naar de golfwereld. Denk maar aan levensgrote tees en kapstokken van clubs tot het Brusselse Atomium van golfballen. Stuk voor stuk getekend, gesigneerd én verkrijgbaar voor verzamelaars en liefhebbers van buitengewone kunst.

Op zoek naar een sportieve outfit? Of een hemd en kostuum op maat?

Hannon Sport by Hugo kleedt u net even anders.