Belgian based design furniture to keep on your radar !

Bulo, gevestigd in het industrieterrein Mechelen Noord, is een Belgisch familiebedrijf met meer dan 50 jaar expertise. Hier worden designmeubelen ontworpen, stuk voor stuk door interieurarchitecten met passie. Bulo draagt het label “made in Belgium” hoog in het vaandel. Deze meubelen zijn allesbehalve mainstream… echte hebbedingen zijn het!


Bulo loves design

Na verschillende geslaagde samenwerkingen met o.a. Léon Stynen, Jules Wabbes, Stéphane Beel, Vincent Van Duysen en vele anderen werkt Bulo momenteel samen met Nathalie van Reeth, interieurarchitecte die met haar nieuwe collectie “Senses” een bureausysteem ontworpen heeft dat comfortabel en ergonomisch is. Het is een perfecte combinatie van zachte organische vormen, pure texturen en materialen, zoals papier, gerecycleerde bessen (Touch of Nature), hout en metalen. De ‘Senses” collectie zorgt voor een intensere, aangename beleving tijdens het werken: “Senses” draait om zintuigen!  

Bulo is ambitieus en wil voortdurend vernieuwen. De “Senses” collectie is niet enkel mooi maar ook functioneel dankzij een specifieke innovatieve technologie. Bulo heeft met het Nederlandse bedrijf ZENS samengewerkt om draadloze oplaadmodules op een onzichtbare wijze in de tafels/bureausystemen te verwerken. Je kan dus perfect draadloos je gsm opladen. Ook kan je via een App op je telefoon, met 1 swipe de hoogte van je werkplaatstafel veranderen. De “Senses” collectie is dan ook een voorbeeld van een mix van natuurlijk design en technologie. 

De Persgroep is een Belgisch mediabedrijf dat actief is in België, Nederland en Denemarken. Binnenkort zal het zijn intrede maken in het nieuwe hoofdkwartier in Antwerpen. Nathalie Van Reeth, verantwoordelijk voor het inrichten van het interieur, ontwikkelt in samenwerking met Bulo de Senses collectie, met deze klant in het achterhoofd. Met als bedoeling het creëren van een nieuwe en meer humane werkomgeving die zich op een natuurlijke manier aan de gebruiker aanpast (journalisten kunnen bijvoorbeeld samenzitten voor een korte meeting, flex desk, open office, ...). Bulo is benaderd door Nathalie om deze visie te verwezenlijken.  

Bulo loves wood

Naast design zit hout ook in het DNA van Bulo. Zusteronderneming Bosq is hun exclusieve hout -en fineerfabrikant maar ontwikkelt daarnaast ook eigen projecten in fineerhout. Bosq wil het gebruik van lokaal hout opwaarderen, zoals inlandse beuk en populier waardoor er nog amper hout verloren gaat. Een voorbeeld: de platanen bomen van de Leien in Antwerpen zijn gerooid. Bosq kon een 35tal bomen selecteren waarvan het hout een tweede leven krijgt. Binnen 1,5 jaar zal dit hout klaar zijn (gedroogd en gezaagd) om als gerecycleerd tafelblad gebruikt te worden. Een stukje uniek Antwerps erfgoed dat verder leeft. 

De laatste jaren is er een kentering gekomen in de manier waarop mensen naar hout kijken. Echtheid is wat mensen nu appreciëren. De klant is kritisch maar wil het hele verhaal horen: “echt” hout kan typische foutjes hebben. Bosq gebruikt de fineertechnologie. Dit is een milieuvriendelijke manier om met echt hout om te gaan waarbij je een dun laagje “echt” hout uit de mooiste bomen zaagt waardoor je een maximaal rendement uit een boomstam haalt. Naast hout van hier heeft Bosq tevens een waaier aan keuze uit verschillende exclusieve houtsoorten.

Bulo loves history

Interieurarchitectuur is doorheen de jaren veranderd. Van individuele kantoren naar open werkplekken, van functioneel naar design, van sober naar technologische snufjes. Al meer dan 50 jaar speelt Bulo in op al die veranderingen. 

Het ondernemen zit de familie Busschop duidelijk in de genen. Grootvader Walter Busschop heeft het bedrijf in 1963 opgestart. Naast de kleinzonen Carlo en Louis, respectievelijk CEO van Bulo en Bosq heeft de 3de kleinzoon, Pieter gekozen voor de modewereld. Hij is zaakvoerder van  Villa Maria. 

JJ8_8270.jpg

bulo
Showroom Mechelen, Londen en weldra Gent 
www.bulo.be 
info@bulo.be
T. +32 15 28 28 28