The world’s leading flower designers

Writer // Justine Van Rysselberghe - Photography // Sébastien Van de Walle

SBZ_6205.jpg

La réputation du fleuriste Daniel Ost n’est plus à faire. Aujourd’hui passées sous la direction experte de Nele Ost, fille de l’emblématique Daniel Ost, les  3 boutiques de Knokke, Bruxelles et Amman, en Jordanie, continuent de rester fidèles à la philosophie familiale en proposant des fleurs fraiches, des compositions florales créatives et un service irréprochable.

SBZ_6411.jpg

Parallèlement à son offre enchanteresse de plantes et fleurs de saison et de vases et bougies raffinés, Daniel Ost est aussi réputé pour ses somptueux aménagements floraux de fêtes, évènements, expositions et jardins, et ce à travers le monde.

Autre atout : l’enseigne propose une formule d’abonnement qui prévoit la livraison hebdomadaire d’une composition florale avec vase assorti,  pour que vous puissiez toujours profiter de jolies fleurs fraiches, en toute tranquillité.

Par ailleurs, les superbes créations de Daniel Ost peuvent être admirées dès le 15 juillet dans les rues commerçantes de Knokke-Heist, dans le cadre du projet « Zoete Bloemen ». Cinq installations florales attirent ainsi le regard et suscitent l’admiration des passants, le long d’un parcours coloré !

BRUSSELS
Rue Royale 13
1000 Bruxelles
T. +32 (0)2 217 29 17
brussels@danielost.be

SINT NIKLAAS
Onze-Lieve-Vrouwplein 26
9100 Sint Niklaas
T. +32 (0)3 776 17 15
sintniklaas@danielost.be

Knokke
Dumortierlaan 141
8300 Knokke
T. 050 95 02 05
knokke@danielost.be

SBZ_6222.jpg

In het kort…

Als kind was hij al gefascineerd door de wonderlijke facetten van de natuur. Later zou hij uitgroeien tot ‘The World’s Leading Flower Designer’, en vandaag staat dochter Nele Ost aan het roer. Het verhaal van het Belgische Bloemenhuis Daniel Ost leest als een adembenemende roman die velen tot de verbeelding spreekt. Hun eigenzinnige creaties zijn op z’n minst bijzonder te noemen. En dat maakt hen erg geliefd in alle uithoeken van de wereld. Van de kleinste huiskamer in Vlaanderen tot een koninklijk huwelijk in de Verenigde Arabische Emiraten.

Vandaag telt het universum van Daniel Ost zo’n vier vestigingen met een atelier in Sint-Niklaas en boetieks in Knokke, Brussel en het Jordaanse Amman. Daar kunnen levensgenieters terecht voor de mooiste seizoensbloemen en -planten en de meest verfijnde objecten zoals vazen en kaarsen. Daarnaast staat het prestigieuze Belgische Bloemenhuis ook bekend om zijn rijkelijke aankleding van feesten, events, exposities en tuinen. Best indrukwekkend en toch zult u Daniël en Nele Ost niet snel naast hun schoenen zien lopen. Ze blijven als vanouds trouw aan hun filosofie: verse bloemen, creatieve bloembinders en sublieme service.

Verse creaties aan huis
Niets is zo mooi als een prachtige bos bloemen in huis. En voortaan kunt u daar wekelijks van genieten. Perfect op maat van uw interieur en wensen. Of misschien laat u zich liever verrassen. Het team van Daniel Ost levert zijn creaties in bijpassende vaas tot aan uw voordeur en komt ze erna gewoon weer ophalen. Voor u dus geen afval of afwas, enkel de geneugten. Zelf de voordelen ontdekken? Bezoek of contacteer een Daniel Ost boetiek in uw buurt om uw bloemenabonnement samen te stellen. 

Imposante bloemenkunst in Knokke-Heist
De pareltjes van Daniël en Nele Ost live bewonderen? Dat kan vanaf 15 juli in Knokke-Heist. De bruisende kuststad organiseert het kunstproject ‘Zoete Bloemen’ met tal van magnifieke hoogstandjes doorheen de winkelstraten. Langs een kleurrijk parcours spot u maar liefst vijf florale installaties, van abstracte piramides op het Driehoeksplein tot een gigantisch Instagrammable portaal aan de Antoine Bréartstraat. En uiteraard zal de Daniel Ost boetiek in de Dumortierlaan ook in het oog springen. Niet alleen een totaalbeleving voor kijklustigen, maar eveneens een flinke boost voor lokale handelaars. Niet te missen dus!

Uw huis, kantoor of tuin meesterlijk opfleuren?
Daniel Ost is de referentie voor pure bloemenpracht, met oog voor detail en gevoel voor creativiteit.