release your inner beauty

Writer // Justine Van Rysselberghe - Photography // Michel Verpoorten

MIZ_5077.jpg

Créée il y a 14 ans à Knokke, la Duinbergen Clinic & MediSpa Knokke combine les atouts d’une clinique privée et d’un institut de beauté. Sous la houlette de son fondateur et chirurgien plastique Ivar van Heijningen, la clinique s’est donné pour mission de redonner confiance et aplomb à toutes celles et ceux gênés au quotidien par un aspect de leur physique.

MIZ_4874.jpg

Après une formation médicale et une expérience construite tant en Belgique qu’à l’étranger, Ivar van Heijningen a décidé d’ouvrir son propre cabinet pour consacrer davantage de temps et d’attention aux patients et rendre les soins esthétiques accessibles à tous. Aujourd’hui entouré d’une équipe expérimentée de médecins et spécialistes renommés, Ivan veille à informer ses patients en toute honnêteté et fiabilité, afin de trouver la meilleure solution possible à leur souci esthétique, le tout dans un cadre parfaitement sécurisé : Duinbergen Clinic a ainsi été la première clinique de Belgique a bénéficié de l’accréditation américaine en matière de chirurgie plastique de l’AAAASF.

À la pointe en matière de techniques innovantes, la clinique propose notamment une analyse détaillée de l’élasticité de la peau en cas de traitement des rides, une simulation 3D dans le cadre d’une correction mammaire, la méthode du coolsculpting consistant à éliminer les graisses par le froid, ou encore la technique révolutionnaire de recollement des oreilles Earfold.

« Pour nous, le plus beau des compliments est de voir les gens à nouveau rayonner de confiance en eux ! »

MIZ_4910.jpg

En zo geschiedde. Vandaag wordt van Heijningen omringd door een ervaren team van internationaal erkende artsen en hoogopgeleide specialisten. Samen geven ze stapsgewijs eerlijke en betrouwbare info aan de klant om tot de best mogelijk oplossing te komen voor een esthetisch probleem. Alles gebeurt onder strikte veiligheidsmaatregelen. “Duinbergen Clinic was de eerste kliniek in België die geaccrediteerd werd en nog steeds is door het AAAASF, een Amerikaanse organisatie waar de hoogste normen gelden voor patiëntveiligheid in plastische chirurgie. Mijn team en ik vinden het ontzettend belangrijk om malafide praktijken te bannen in het belang van de patiënten. Daarom zetten we mee onze schouders onder Europese standaarden en congressen voor artsen in opleiding.”

3D consult, coolsculpting en earfold   

Dat de medische wereld een ware metamorfose heeft doorgemaakt, daarvan getuigen de vele innovaties van de afgelopen jaren. Ook de praktijk van van Heijningen evolueert mee. “Mensen komen langs om zich weer goed in hun lichaam te voelen. De grootste onzekerheden weerspiegelen zich in het gelaat, de buik en de borsten. Maar angst weerhoudt hen vaak om de stap te zetten. Daarom begeleiden we hen met de nieuwste technieken om een weloverwogen beslissing te nemen. Bij rimpelbehandelingen voeren we eerst een gedetailleerde analyse uit om de huidelasticiteit in kaart te brengen. Bij borstcorrecties maken we een 3D-simulatie om een goed beeld te geven van het mogelijke eindresultaat. Mensen die hun buikomtrek willen verkleinen, kunnen kiezen voor coolsculpting, een pijnloze techniek om vetmassa te bevriezen. En sinds 2016 bieden we de innovatieve earfold-techniek aan om afstaande oren te corrigeren. Telkens met een duurzame wisselwerking tussen privékliniek en schoonheidsinstituut. Dat mensen optimaal ontspannen en weer glunderen van zelfvertrouwen, dat is voor ons het allermooiste compliment.”

Duinbergen Clinic & MediSpa Knokke
Duinbergenlaan 33-35
8301 Knokke-Heist
T. 050 530 640
www.duinbergen-clinic.be
info@duinbergen-clinic.be
www.medispa.be
info@medispa.be